AICI ESTE CORECT

Stimate Mugur–

Globalizarea rapidă: atitudinea civică și societatea civilă in USA, Romania si

Mexic

Contribuția globalizarii economice ca si fenomen descentralizator al puterii unor dictatori in lume este indiscutabila. Fenomenul de devaluare a puterii politice este prezent in tari ale Uniunii Europene, cat si in USA,

în primul capitol, se face diferențierea dintre "Globalizarea treptată" și "Globalizarea rapidă" – aceasta din urmă oferind o nouă bază conceptuală care ne permite să comparăm definițiile concurente a ceea ce înseamnă termenii, precum și legatura complexa dintre piața libera și filantropie.

În primul Capitol este abordata globalizarea atitudinilor civice dintr-o perspectiva istorica. Romania și atitudinea civica a cetatenilor romani de-a lungul istoriei cat si o scurta radiografie a societății civile post-revolutionare este in centrul celui de al doilea capitol.

Conceptul de Organizatie Pentru Profit_Collectiv (si nu pentru profit individual) este introdus in Capitolul 3.

Aceste trei concepte nu au fost analizate în complexitatea lor, una dand nastere celeilalte, în special atitudinea civica se confundă des cu societatea civilă, astfel încât țările în obiectiv, Romania si Mexicul au multe particularitati demne de clarificat.

Olga Lazin analizează rolul piețelor libere în ceea ce privește posibilitatea de globalizare rapidă. Piețele libere includ comunicațiile comerciale internaționale (cum ar fi telefoanele, presa liberă, radioul, televiziunea, știrile, faxul, e-mailul și internetul) și inclusiv călătoriile cu avioane pe jet (jet-planes).

A șasea idee de forță este încercarea de a arăta că globalizarea și rolul "comerțului liber" sunt adesea înțelese greșit de critici care nu reușesc să vadă cum noile sisteme de comunicare (platformele sociale Twitter, Facebook, si trolli) fac dificile, sau imposibile, dictaturile și pune bazele expunerii aproape imediate a încălcărilor drepturilor omului.

O atenție deosebită a fost acordată modului cum profiturile din comerțul liber sunt returnate în scopuri filantropice pentru a stimula creșterea societății civile bazată pe modelul S.U.A., care detine cea mai larga cantitate de fonduri

Se clarifică aici și că profiturile sunt de dorit, pentru ca organizația neguvernamentală (ONG), scutită de taxe, să poată face investiții productive și să folosească interesul ca bază pentru existența și extinderea globala a organizatiilor. Conceptul de ONG și rolul său în societate este definit aici într-un mod nou, pentru a clarifica posibilitatea si chiar incurajarea producerii de profit a organizatiilor, caveatul fiind ca fondurile sa fie folosite la completarea obiectivelor acestor oganizatii.

Book: http://www.decentralizedglobalization.com

Cu sinceritate,

O.L.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.